– Et annet språk

Rektor Jørn Mortensen fra Kunsthøyskolen (f.v.) rektor Mari Sundli Tveit fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, leder i Norsk Studentorganisasjon Mads Beldo, rektor Anne Husebekk fra UiT – Norges arktiske universitet, og universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe ved Universitet i Oslo, deltok i en paneldiskusjon under seminaret.

– Vi går fra seminaret med en høyere bevissthet, med et annet språk og en annen evne til å kommunisere mellom oss om det som er våre felles utfordringer og gode oppfølginger. 

Det sa styreleder i Universitets- og høyskolerådet (UHR), Mari Sundli Tveit etter seminaret om mobbing og seksuell trakassering som UHRs arbeidsgruppe under ledelse av UiA-rektor Frank Reichert avholdt i Alta nylig.

Sundli Tveit var oppløftet etter seminaret og glad for at en samlet sektor tar mobbe- og trakasseringsproblematikken på alvor.

– Jeg forventer at alle her går fram mot studiestart i august og tenker på hvilket førsteinntrykk vi gir i første møte med nye studenter, nye ansatte og nye ledere, sa  Sundli Tveit.

Studentenes tidsperspektiv

UHR-lederen sa dette under en panelsamtale mellom henne, Mads Beldo, leder i Norsk Studentorganisasjon, universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe ved Universitet i Oslo og rektorene Jørn Mortensen fra Kunsthøyskolen, Anne Husebekk fra UiT-Norges arktiske universitet.

– Jeg er utålmodig, sa Mats Beldo og viste til ulike tidsperspektiv for studenter og ansatte i UH-sektoren.

– Vi studenter er på utdanningsinstitusjonene i kortere tid. Varsler en student om at noe har skjedd så må han ha svar raskt. Går det måneder fra varsel til handling er fort et semester eller skoleår ødelagt, sa Beldo.

Sundli Tveit tok utfordringen fra Beldo.

– Vi må ta studentens tidsaspekt på alvor, vi må arbeide med holdninger hele tiden og ikke ved aksjoner en gang hvert andre eller femte år, sa hun.

Se hele debatten på UHRs facebooksider.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *