Inspirerende møte

Arbeidsgruppeleder Frank Reichert orienterer NSO sitt fagråd om arbeidet mot mobbing og trakassering. Øverst ved vinduet sitter Kine Nossen. Til venstre for henne sitter Anne Helene Bakke, Arne Bendik Rekve og Ruben Haugland.
Med ryggen mot kamera sitter fra venstre Anne Marte Holand, Chris Stokvik, Jens Rudi Solbakken og Morten Antonsen.

Vi synes det er kjempebra at arbeidsgruppen viser åpenhet for innspill fra hele sektoren.

Det sier Kine Nossen, fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Norsk studentorganisasjon (NSO).

Arbeidsgruppen mot mobbing og trakassering i UH-sektoren besøkte nylig NSO sitt fagråd.  Fagrådet består av studentrepresentantene fra de ulike fagstrategiske enhetene i Universitets- og høgskolerådet (UHR).

– Innlegget på samlingen var svært inspirerende og tankevekkende. Vi er veldig glade for at arbeidsgruppeleder Frank Reichert tok seg tid til å møte NSO sitt fagråd og høre på våre innspill til hvordan man kan redusere tilfeller av seksuell trakassering i sektoren, sier Nossen.

I ulike relasjoner
Mobbing og trakassering skjer i mange slags relasjoner, og relasjonene er ofte preget av ujevne maktforhold. Fagrådet var glade for at arbeidsgruppen ikke tenker for snevert i forhold til hvem som utsettes for dette.

– Særlig viktig var det å se hvordan gruppen ikke bare ser på forholdet mellom student og ansatt, men også mellom studenter og mellom ansatte, sier Nossen.

Flere møter
Møtet med NSO sitt fagråd er ett av flere der arbeidsgruppens medlemmer besøker ulike grupper og institusjoner i UH-sektoren. Hensikten er både om informasjonsutveksling og innhenting av erfaringer.

– Vi synes det er kjempebra at gruppen viser at de er åpne for innspill fra folk i hele sektoren, slik at det kan utarbeides tiltak som treffer de ulike studentgruppene. Seksuell trakassering og mobbing skjer i mange ulike sammenhenger, og kan utarte seg forskjellig fra fagområde til fagområde, sier Nossen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *