Trenger tilgjengelig varslingsinformasjon

– Informasjon for å varsle om mobbing og trakassering bør finnes lett tilgjengelig for studenter og ansatte på institusjonenes hjemmesider og ikke gjemmes bak en innlogging, sier rektor ved UiA, Frank Reichert, leder av Universitets- og høgskolerådets arbeidsgruppe mot mobbing og trakassering.

Rektor Frank Reichert ved Universitetet i Agder. Foto: Daniel Thorbjørn Miranda Pettersen

Under et seminar om makt og maktmisbruk i akademia i Arendalsuka la Reichert fram resultatene av en gjennomgang av hjemmesidene til 24 institusjoner i universitets- og høgskolesektoren. Undersøkelsen er gjort for å finne ut hvordan institusjonene gir informasjon på hjemmesidene om mulighetene for å varsle om mobbing og trakassering, og om hvordan eventuell varsling kan gjøres.

Gjennomgangen tar utgangspunkt i at en student eller ansatt ønsker å finne informasjon om varsling av mobbing og trakassering på en institusjons hjemmeside. I gjennomgangen er både hjemmesidens interne søkemotor og Google brukt. Det er også gjort søk i hjemmesidens sidestruktur.

– Ni institusjoner har informasjon lett tilgjengelig uten behov for innlogging, mens vi anbefaler de 15 andre å oppdatere sidene slik at informasjonen også blir mulig å lese for de som ikke kan logge seg inn. Arbeidsgruppen ønsker at sektoren skal vise åpenhet og at eksterne også har mulighet til å si fra om uønskede situasjoner, sier Reichert.

Støtter arbeidet

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø er glad for at hele universitets- og høgskolesektoren legger vekt på trygghet for den enkelte student, og at ingen skal oppleve trakassering i sin studiehverdag.

Foto: Daniel Thorbjørn Miranda Pettersen

– Jeg har deltatt ved fem studieårsåpninger den siste uka, og på alle stedene har arbeidet mot mobbing og trakassering  blitt vektlagt i åpningstalene, fortalte Nybø på seminaret.

Samtidig lovet statsråden å følge nøye med i arbeidet mot mobbing og trakassering.

– Jeg blir fortsatt provosert over dem som sier at nå er det nok prat om dette. Det handler om grunnleggende kulturendringer, og enkelthistoriene holder temaet levende, sier Nybø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *